Басейн и СПА

Басейн, подходящ и за най-малките

Aqua Sport Center разполага със закрит плувен басейн с размери 17 x 5 метра. Дълбочината варира от 1,40 м. до 1,70 м, като за удобство в басейна са монтирани специални платформи за намаляване на дълбочината, така че и най-малките посетители да могат да стъпват, да си почиват и играят.

Водата в басейна се пречиства чрез метода на електролиза с морска сол, което го прави изключително подходящ за провеждане на занимания за бебета и деца:
нежен към кожата на бебета и деца
няма миризма на хлор, не дразни носната лигавица
по-лесно се плува, тъй като солеността на водата е по-висока, плаваемостта на тялото е по-добра
солената вода е полезна за мускулите и ставите и води до по-бързо възстановяване след контузии

Температура на водата

Температурата на водата варира в интервала от 30 до 31 градуса, което е много важно за по-малките деца, тъй като тренировките при тях не са така интензивни. В басейни с по-ниска температура на водата не може да се постигне необходимата степен на комфорт, за извличане на максимална полза от тренировката по плуване.

Разнообразие от плувни аксесоари

На разположение на посетителите на басейна са няколко шезлонга и масички за релаксиране с топла или тонизираща напитка от рецепцията.  В басейна може да намерите и използвате разнообразие от плувни аксесоари (дъски, макарони, надуваеми ръкавели) и надуваеми играчки за отдих и забавление.

Какво да носите при ползването на басейна

При ползването на басейна, носенето на бански, плувна шапка и джапанки е задължително.